lg_home.gif (3905 bytes) lg_2024.gif (2700 bytes)

Pokračování

01.05.24
.
Máme tu Svátek práce, dříve svátek lásky. Něco nám z toho dřívějšího svátku zbylo, líbeme se pod rozkvetlou třešní. Letos nám to moc nevyšlo, stromy kvetly dříve a pak přišel mráz, jako by nám to líbání někdo nepřál. A ženy už také nejsou to, co bývaly. Když je chci líbat, dají mi najevo, že je obtěžuji. Byl jsem upozorněn, že se chovám nevhodně, že obtěžuji a že si opět koleduji o pozornost kriminálky. Dnes to beru vážně, odešel jsem do samoty, ale snění o lásce mi zůstalo. Také nejsou zubaři, aby mi vylepšili vzhled. Snažím se aspoň vylepšit svět, abych si mohl v příštím životě lásku užít. Jak si to představuji, to sem psát nemohu, to bych silně harašil.
A co to ta láska je? V antickém Řecku znali asi osm druhů lásky, mně stačí tři. Ze školy znám lásku k vlasti, lásku k práci a lásku k pionýrskému šátku, ten byl červený jako krev prolitá bojovníky za lepší zítřky. V souladu s tím jsem šátek pomazal vlastní krví. Babička s tím však nesouhlasila a šátek vyprala. Tak mi zůstala láska k pivu, k cestování, k ženám a také k pohodlí. Ovšem láska k dětem mi neprošla, byl jsem nazván pedofilem a světem zavržen. Je více takových lásek, které lidem neprojdou.
Další formou lásky je zamilovanost, to se nám stane, že zahoříme láskou a myslím, že toto je nazýváno smilstvem. Když se za to zaplatí, společnost je ochotna to akceptovat. Zamilovanost je na začátku mnoha partnerských vztahů a často vydrží až do svatby. Po několika týdnech nebo hodinách skončí nebo se změní v lásku trvalou založenou na společných zájmech nebo na potřebě plnit společně životní program.
Další téma pro velmi tlustou knihu. Co poradit? Nejlepší vztah mají souvěrci se shodnými hodnotami, průvodci a programem. Naslouchejte své lásce a partnerovi.
.