lg_home.gif (3905 bytes) lg_prirozenvira.gif (2729 bytes) lg_2024.gif (2700 bytes)

pokračování

27.04.24

Mám snahu se vyjádřit k současné době s nadějí že pomohu a abych sdělil svůj osobní názor. Vím, že osobní názor na současnou situaci má snahu sdělit mnoho snaživců a když si jich někdo všimne, obdrží nálepku a jsou někam zařazeni. Já společnosti pomáhám svými radami od roku 1988 a jedinou reakcí bylo odmítnutí, že si svět žádné změny nepřeje. Nakonec se jich však stejně dočkal, ale jsou jiné, než jaké si asi přál. Berte nebo neberte mé psaní tak, že nemám snahu ani radit, ani nikoho svými názory pohoršit. Mám jen jedno přání, aby zde byl svět, do kterého bychom se rádi znovu narodili a ve kterém by se dobře dařilo našim dětem - a všem.
Všichni žijeme ve světě hlubokých a velmi rychlých změn a některé se dotknou i těch, kteří změny nesledují. Naši politici byli bezradní a tak se nás ujaly Amíci, jejich zákony zde mají vyšší platnost než ty naše, alespoň tak jsem to nedávno někde přečetl. To potvrzuje i sdělení, že prezident Petr Pavel i premiér Petr Fiala jsou venku oceněni, ale u nás jsou odmítáni. Mohou být v klidu, nikdo je za velezradu odsuzovat nebude, lidé už rezignovali na politiku i stát a hledí si svého. A nyní se řeší také imigranti. Nevím sice, proč jsou zde a noví přicházejí, my jim jen budeme platit, aby se zde měli dobře.To bychom mohli zdárně řešit jako v Americe, tam tisknou nové peníze, aby neměli dluh. Museli bychom asi nejprve zajistit, aby česká koruna byla rezervním světovým platidlem. Děje se toho moc a dlouhé články nemám rád, tak jen stručně. 
Student na Filosofické fakultě UK postřílel své spolužáky, celkem 14 lidí. Zajímal by mne důvod, ten bychom mohli najít v jeho dopise na rozloučenou. K této kauze by se dala přiřadit také školní přednáška v Kutné Hoře po které tři studentky zhluboka dýchaly, že je musely odvézt záchranky. Sem patří i tendence mladých lidí přežívat mimo společnost. Zajímalo by mne, jaký svět si oni přejí a jak by chtěli situaci řešit.
Válka na Ukrajině se také zajímavě vyvíjí. Všechny zúčastněné strany konflikt asi děsně baví a tak ho ukončit nechtějí. Rusové vyžadují, aby na Ukrajině měli jen 85 tisíc vojáků, Ukrajinci asi budou žádat Ruskou neutralitu, možná. My se máme obávat ruské agrese a proto posíláme všechny své zbraně a munici na Ukrajinu, abychom tomu předešli. Ještě že Amerika má snahu se sblížit s Čínou, uvidíme.