lg_blog.gif (11652 bytes)

A opět jsou zde demonstrace

lg_menu.gif (1813 bytes)

  Mladí Španělé a Řekové vyšli do ulic, aby oznámili svým vládám, že se obávají své budoucnosti, že by moc rádi šli pracovat. To má naše mládež už za sebou. Ne, že by měla před sebou lepší budoucnost, ale naše mládež u je poučená a ví, že demonstrace a táboření před úřady nic neřeší. Kde je problém a kam vývoj povede? Je docela jedno, zda provokatéři vnesou do ulic násilí a zapalování aut a dalších hořlavých předmětů, celá akce vyústí do ztráty iluze. Mládež si uvědomí, že vláda pro ně nic udělat nemůže, skutečná reálná moc leží daleko od nich. Mám takový dotaz, jaký výsledek měly dřívější demonstrace a manifestace? Snad o trošku zlepšily sociální podmínky dělníků až se nakonec dělníci stali drahou pracovní silou a tak byla výroba přenesena daleko na východ a příležitost dostala mnohem levnější pracovní síla. Zajímalo by mne, zda jde o vývoj spontánní nebo zda je to někým řízeno. Pokud je to řízeno, komu to přinese užitek a jaké mohou být výsledky a pro koho dobré. Pokud jde o akce spontánní, kam může vývoj vést? Snad k rozpoznání skutečného stavu správního systému a k ignoraci voleb, kdy už začínáme být alergičtí na bonmot "koho jste si zvolili, toho máte"? Před rokem 1989 nám také vládli ti, které jsme si zvolili.
Svět je nyní neklidný, obyvatelé mnoha zemí jsou nespokojení, zejména tam, kde výrazněji poklesla životní úroveň. To je přímý důsledek globalizace. Vlády mnoha zemí přestaly vládnout a začali jako jáhnové rozdávat, co dostali od světového finančního systému. Trvalé vynucené škrty v rozpočtech byly pod plnou kontrolou finančního systému a tak lze říci, že nepokoje byly záměrně vyvolané. O důvodech mohu jen spekulovat. Možná neklid v ulicích je pro elitu lepší variantou než klid ve kterém se nic nedělo. Je však otázkou, zda neklid v ulicích jsou schopny vlády za současného stavu zvládnout. Jde o to, že dříve vojáci a policisté měli mnohem lepší sociální postavení a měli mnohem blíže k panstvu než k plebsu. Lze tedy předpokládat, že násilné ukončení demonstrací se konat nebude. Není to však podstatné, nepokoje vyústí do ztráty iluze a beznaděje, stejně jako je tomu u nás. Předpokládám, že veškeré nepokoje, demonstrace, manifestace a tábory před vládními budovami vyústí pouze ve ztrátu iluze a do poznání, že vlády nic vyřešit nemohou. Celý správní systém své možnosti vyčerpal.
Kdo pak přijde s nabídkou řešení? Snad vizionáři Vesmírných sil? Podle původního plánu asi ano. V minulosti po krátké době svobody přišla doba rekatolizace a svoboda spojená s bídou byla nahrazena novým zotročením spojeným se zlepšením v oblasti hmotné. Vlády by mohly přijít s nabídkou: ano, dostanete všichni práci, ale za polovinu současné mzdy. Dříve to bylo přijato, ale dnes máme všichni ještě jiné možnosti a asi by takové řešení přijato nebylo. Kdo tedy může něco nabídnout?
Snad miliardáři nebo bilionáři, kteří snad jediní mají nějaké peníze? Byli to však oni, kteří ze světa odvedli peníze na své účty, určitě s nějakým záměrem, snad mají zájem o snížení lidnatosti, pak ovšem nic nenabídnou a budou čekat na další vyhrocení nepokojů, popřípadě si objednají zákony blokující existenční alternativu.
Vlády by mohly, pokud selžou jejich sankční nástroje, ustoupit a dát lidem více svobody, umožnit jim život samozásobitelů na farmách nebo společný život ve squotech a komunitách. Mohou legalizovat marihuanu a prostituci, což by pro vlády znamenalo další zisky. Pokud je však již předem dáno, že vlády o tyto zisky přijdou, angažovat se nebudou a přivřou oči nad porušováním zákonů. Pak by mohla nastat situace, kdy by se za přestup zákonů vyhlásily neúměrné sankce a tyto se nerealizovaly, snad jen exemplárně a s možností korupce. Také je otázkou, jakou moc má celý finanční systém, zda již není zcela odtržený od reality, že jeho vliv je neúčinný. Jsou zde pak ještě tajné služby, které důsledně kontrolují elektronickou komunikaci, ale mají problém s jejím vyhodnocením právě kvůli velké lidnatosti. Pokud by se lidnatost snížila na polovinu nebo třetinu, pak by tajné služby sledování komunikace mohly vyhodnotit. Také jsme si mohli všimnout, že všechny státotvorné nástroje ve vzácném souběhu právě v této době oslabily svůj vliv a účinek.  
Situaci rozhodne duchovní vliv. Podle původního plánu vesmírných mocností měla naši planetu ovládnout okultní vlna a každý člověk měl dostat svého průvodce, který by mu nedovolil žádné samostatné myšlení. Tato okultní vlna také oslabila a rozhodující silou se nestane. Lidé mají možnost samostatného myšlení a prosazují se duchovní vlivy pozemského původu a tyto povedou mladé lidi ne k sebevraždám, ale k hledání životní alternativy. V realitě se to projeví hledáním nových životních možností po ztrátě naděje, že by vlády států mohly pro své mladé lidi něco udělat. Nejen mladí lidé, ale i starší generace bez prostředků odejdou do azylových domů, ke společnému bydlení, k samozásobitelským farmám, budou si pěstovat trávu a bavit se prostitucí, stínová ekonomika vytvoří nové existenční možnosti pro přežití. Tak to vidím já a můžeme hlídat, zda některou zde nabídnutou cestou se bude další vývoj ubírat.
Mocní pak budou hledat možnosti obnovy svého vlivu a budou hledat nové možnosti pro správní systém. Vojenská krutovláda řešení nepřinese a jako jedno z řešení může být přijata dělená moc, autonomie regionů malých i velkých, kde každý region někdo dostane na starost, zde budou vládnout mocenské rody a zajistí podmínky pro podnikání a sociální správu včetně školství a zdravotnictví. Posílí střední vrstva jako základní ekonomická  a kulturní síla.