lg_blog.gif (11652 bytes)

Krutovláda a permanentní boj 1

lg_menu.gif (1813 bytes)

charakter naší doby

  Svět přestává fungovat, ocitá se v permanentním boji mezi mocenskými skupinami a v utrpení prostých lidí, kteří už žijí jak se dá, pod zemí v kanálech, v popelnicích, zadlužené rodiny jsou bez perspektivy a sdělovací prostředky nám vytvářejí iluzi jiného světa a vytvářejí obraz jiných viníků a falešných příčin i řešení.
Zásada "vítěz bere vše" nepředpokládala, že vítězem se stát nikdo nemůže bojem ani konfrontací a to, že lidé své sociální postavení hodnotí jen na základě změny nikoli podle prožívání, umožnilo krutovládu, kterou si už ani neuvědomujeme.
Přežije pouze silný a krutý, později však je za svoji krutost potrestán a likvidován silnější mocí. Čekáme Meisáše, ale vůbec nevíme, co by zde dělal. Už přišlo mnoho reformátorů, ale za svoji snahu pomoci světu byli ihned likvidováni. Gordický uzel moci je tak propletený, že každý člověk a každá autorita je na někom závislá a někoho musí poslouchat. Není jiné cesty řešení, než další krutost, gordický uzel moci rozetnout mečem. No dobrá, krutost umíme, její meze snadno překonáme, není problém během hodin zlikvidovat celé národy, ale co dál? Máme zájem na něčem lepším? Dokážeme si cokoli lepšího představit? Dokážeme se ještě ve světě orientovat? Vždyť i ti nejkrutější se naučili přicházet k nám s velkou láskou, všechny milují a svoji moc prezentují naivními láskyplnými obrázky, nejlépe dětí. Na straně druhé máme štěstí v tom, že nelze naši civilizaci zcela zlikvidovat, jinou už vytvořit nelze, protože zdroje jsou vyčerpány a vesmírní pánové stále ještě s ními počítají. Jaké je tedy řešení? Hledejte řešení sami, než si přečtete pokračování. Vytvořte si vlastní představu o světě, možná zjistíte, že to není tak snadné.

pokračování