lg_blog.gif (11652 bytes)

Hledání nejvyšších hodnot

lg_menu.gif (1813 bytes)

beseda s vesmírnými bohy

S vesmírnými bohy si občas povídám, ale dnes jsem se toho dozvěděl opravdu hodně. Pomohli mi pochopit roli Zarathustry v Persii. Říkali: lidé se rozhodli vytvořit si vlastní inteligenci a božstvo složené pouze z pozemských bytostí. Byli úspěšní a tak jsme k nim poslali našeho proroka Zarathustru, aby je obeznámil s mocenskou praxí, jak vládnout planetě a podílet se na vládě mezi planetami. Lidé vše pochopili, naučili se magii a mocenské hierarchii, ale pak do toho zasáhli cizí vesmírní bohové a zneužili lidské vědomosti proti lidským zájmům. My ti nyní předáme znalosti potřebné pro ovládnutí planety a posílení mocenské pozice.
Zapochyboval jsem: nevím, zda mám právě o tyto informace zájem. Moc je kontraproduktivní, kdo má moc, musí dotvářet systém a starat se o zbytek společnosti a pokud to nedělá, je násilím moci zbaven. Já nemám žádné mocenské ambice.
No a pokud naučíte lidi všem mocenským praktikám, může se stát, že žák překoná svého učitele, řekněte, jaké postavení nebo jakou odměnu očekáváte od lidí, až budou mocnější, než vy? Zapochybovali, proč by měl člověk získat mocnější pozici, než máme my? No, pokud nepočítáte s tím, že vás lidé mocensky překonají, pak jsou vaše rady spíše účelové. Dokud nebude dohoda, jaké postavení vám lidé mají zaručit, pak vás nic nemotivuje k tomu, abyste jim předali rady pro skutečný mocenský růst ve prospěch člověka. Na to odpověď neznali. 
Zeptám se jinak. Za vyšší hodnotu, než mocenské postavení, považuji emoce, prožívání, například prožitek úspěchu, lásky, pohody, sexuálního vzrušení a pocit volnosti, nezávislosti. Řekněte mi, bytosti, kterým sloužíte, jaké si přejí, aby lidé prožívali emoce? My nikomu nesloužíme, byla jejich pohotová odpověď. Myslel jsem, že máte snahu sloužit lidem. No, to ano, lidem my sloužíme. A tedy mi řekněte, jaké emoce si přejete, aby lidé prožívali? Jakou roli lidem připisujete, co od lidí očekáváte? Zatím si odpověď promýšlejí, až odpoví, přidám sem odpověď.
Mám pak na ně ještě jeden dotaz, zda v této civilizaci lze prožívat lásku, pohodu a dosáhnout úspěchu.