lg_blog.gif (11652 bytes)

 lg_menu.gif (1813 bytes)

Věštci, rádci, poradci a prognostici

Oblast věštby je doménou boha Hóra. Věštit a prognostikovat může každý, kdo rozpozná historickou kauzalitu. Ve škole nás ji ale nenaučí. Každý bůh, každá tvůrčí bytost, může věštit, předvídat i hodnotit pro potřeby vlastního kultu a vlastní práce, ale vždy je vázán na vlastní kult, jeho potřeby a jeho plány.
Věštci boha Hóra jsou zcela nezávislí, nic nemusí tvořit, za nic tedy ani neodpovídají, jsou tedy schopni zcela svobodně nám ukázat ve své věšbě a proroctví kam společnost spěje, co nás čeká, jaká je osudové tendence a ta se naplní, pokud nezměníme její příčiny. Tak nám věštci boha Hóra ukazují cestu, radí nám, prognostikují a všichni ostatní mají jejich věštby k dispozici.
Role věštce a prognostika je považována na tvůrčí práci a životní poslání a proto všichni tito lidé musí být sociálně zajištění, buď solidárními nástroji nebo odměnou za svoji práci.
Kdokoli potřebuje poradit, může se obrátit na hórova věštce a získat ucelený pohled na svoji situaci, může rozpoznat, kde je problém a dostane také rady, jak problém řešit.
Hórovi věštci pracují zcela samostatně bez organizace, nikomu sice nejsou odpovědni, ale svými radami si vytvářejí vlastní osobní kredit. Kdo by snad úmyslně mystifikoval, své schopnosti ztratí a musí si najít jiný zdroj obživy. Jejich rady mohou klienti využít nebo opomenout, protože za užití rad sami nesou odpovědnost a pokud se jim rady osvědčí, jistě opět svého věštce a poradce navštíví a doporučí jej dalším lidem.