lg_blog.gif (11652 bytes)

Spolupráce mezi skupinami,

lg_menu.gif (1813 bytes)

stejné přitahuje stejné.

  Na každém mocenském levelu se situace jeví jinak, ostatně, každá skupina vidí situaci a také vývoj jinak a má také jinou vizi o budoucnosti, nejen své. Pokud je na jednom mocenském levelu více subjektů, pak se zjevené proroctví, stejně jako prozrazené plány, nikdy nenaplní.
Vysvětlím pojmy, abyste mi rozuměli. Level je mocenská úroveň, zde národy, kultovní skupiny a rasy, skupiny jsou organizační sešlosti mnoha lidí se stejnou minulostí, stejnými zájmy, velké církve, velké národy, zkrátka budu mluvit o subjektech, které měnily svět, i když svět měnily i jednotlivé osoby, ale opět v rámci své skupiny a tyto výjimečné osoby vtiskly své velké skupině charakter a rozhodly o její prosperitě nebo úpadku.
Pro zjednodušení pominu vývoj a budu se snažit popsat současnou situaci a tendence. Na naší planetě je mnoho nejrůznějších skupin, malých i velkých, každá má nějakou roli a nějaké ambice a různé mocenské postavení. Náš problém spočívá ve vyhlášení zásady, že vítěz bere vše, proto tyto skupiny mezi sebou bojují a hašteří se a cíle nikdy nemůže být dosaženo, protože nelze vytvořit jedinou skupinu se stejným prožíváním, stejným stylem života a stejnou životní úrovní. Rovnostářský systém je nefunkční a nikdo o něj neusiluje, i kdyby zde byla na základě sporů a bojů, diplomatického a finančního úsilí vytvořena jediná skupina, stejně by byla vnitřně rozdělena a každá snaha o zasahování do soukromí jiné skupiny by vyvolalo třídní boj, tedy mocenský boj mezi skupinami a i když by mocnější skupina uspěla, vyčerpalo a oslabilo by to i ji.
V současné době v mocenské oblasti je snaha dosažení mocenského, ekonomického i duchovního monopolu a všechny tyto snahy mají problémy, malou naději na úspěch a monopolizace je už tak pokročilá, že se vytvořené subjekty opět zákonitě rozpadají. Svět hledá nový mocenský model a každý si ho představuje jinak. Na pozadí toho všeho je získání výhody při ovládnutí všech zdrojů, nejen přírodních, ale také duchovních.
Jak se zdá, i v oblasti mocenských problémů najdeme kontraproduktivní tendenci, mám na mysli, že mocenské problémy otevírají prostor přijetí nové společenské smlouvy, přijetí nového modelu uspořádání vztahů. Současný mocenský model začali Peršané po příchodu Zarathustry účelovým rozdělením dobrého a zlého, přičemž o dobrém a zlém rozhodnou mocní, kteří si tím současně svoji moc vytvoří a upevní. Později k tomu přidali zásadu zákazu alternativy a celý systém byl dokončen vznikem Římské říše na základě rozdělení veškerého obyvatelstva na privilegované a otroky, poddané, což je dodrženo dosud, doprovázeno sankcemi, vězením, konfiskací, upalováním zaživa, bičováním, mučením, kamenováním a stahováním z kůže. V současné době pak prožíváme finanční teror, opět ohrožující lidské životy a celé rodiny.
Nastal čas změny. Mocní by si mohli uvědomit, že boje a udržení moci je vyčerpává a že nový model by jim bez konfliktů zajistil klidnější život. Podmínkou je povolení alternativy, to znamená, že ve svém soukromí si mohou žít skupiny podle svých vnitřních pravidel, která musí být každému zřejmá již při vstupu do skupiny a též možnost vystoupení ze skupiny z vlastního rozhodnutí. Každý vyšší level by měl svá další pravidla podle role, kterou ve společnosti plní, šlo by o model dělené moci. Pokud jde o základní skupinu, tu by tvořila rodina rod a kult s vlastními pravidly a kultovními zvyky s cílem prožívání určitých emocí, někdo chce prožívat lásku a sexuální extázi, jiný kult by se zase zaměřil na adrenalin, riziko a strach, v dalším kultu by se sešli masochisté a sadisté a koho by to přestalo bavit, přešel by do skupiny jiné. Někde by brali drogy a buď by jejich skupina kvůli tomu prosperovala nebo naopak upadala. Všechny skupiny a kulty by pak spolupracovaly, žádné skupině by nebyl dovolen parazitní způsob existence. To je vize budoucnosti a jsem přesvědčený, že se prosadí, je pouze otázkou, jaká míra krutosti bude zapotřebí. Na rok 2008-2009 byla ohlášena válka, ta skutečně probíhá, ale v oblasti magie, spíše se jedná o likvidaci agresívních entit. Tak uvidíme, co z lidstva a mimozemšťanů zůstane než se nový model dělené moci prosadí.