lg_blog.gif (11652 bytes)

Souboj titánů, souboj skupin

lg_menu.gif (1813 bytes)

známe jako třídní boj

Na poznání je příjemné to, že po každém pochopení nové souvislosti máme pocit, že jsme dosáhli vrcholu. Ten pocit jsem měl mnohokrát, mám ho i nyní. Ano, veškeré dobro na světě je pouze pro vlastní skupinu, veškeré zlo pochází ze souboje mezi subjekty a skupinami. Když není úspěch, jsou problémy a vzniká konflikt, skupina, subjekt, se rozpadá a vznikají konflikty nebo naopak se podobné skupiny spojují, aby společně získaly zpět své pozice.
Pokud je má teze správná, pak stačí, abychom byli všichni úspěšní a konflikty ustanou, ostatně, je tomu tak ve všech fungujících systémech, sociálních i technických. Vše kolem nás pěkně funguje, auta, knižní trh, příroda, k naší spokojenosti zbývá už jen maličkost, vyladit správní systém. Víme jak, realizovat dělenou moc, vytvořit samostatné vsi a města, okresy, kraje, státy a velmoci. Každý subjekt by si samostatně spravoval své záležitosti a kdo by to nezvládl, dostal by pomoc z vyšší složky. Problém není ani s možnostmi, možností je dost a nové si umíme vytvářet.
Malý zádrhel tu však je. Za tři milénia intenzivního boje o moc se zdokonalily mocenské nástroje, zdokonalily se schopnosti získat výhody bojem a mocenským ovládnutím jiných skupin, známe to jako "třídní boj". Některé mocenské skupiny ovládly i oblast magie a nevybíravou sobeckou manipulací se snaží udržet si své pozice. Tyto skupiny sice vidí, že se jejich pozice oslabují, ale neumí nic jiného, než intriky a účelovou lživou komunikaci.
A jak to všechno vzniklo? Naše planeta je a byla nejlépe připravena pro život a tak se k nám přesunuly cizí vesmírné mocnosti a zcela mírumilovnou planetu mocensky ovládly. Vznikl konflikt, který zde trvá dosud. Mají vše pod kontrolou, komunikaci, poznání, ekonomiku, sociální správu. Mají naprostou převahu ve všech formách boje a konfrontace a těší se na neklid v ulicích, aby mohly obnovit svoji nadvládu nad lidmi. Současný klid jim naprosto nevyhovuje, jejich moc tím upadá. Nebudeme proti nikomu bojovat, ale budeme sledovat situaci a využijeme každou novou příležitost, která může zlepšit náš život. Boj probíhá jinde, v oblasti magie. Kdo není povolán, ať se neúčastní a počká, ať hledá již nyní zdroje svého úspěchu.