lg_blog.gif (11652 bytes)

Spolužití

menu

Když už musíme zde spolu žít

Jsme tu na tom našem světě kulatém ze všech možných koutů vesmíru, každý se svojí touhou a svými potřebami, jak to udělat, abychom se společně měli dobře? Máme taky každý jiný původ zde na zemi, někdo vyšel z pracovitého koně, jiný z věrného psa, další z totémových zvířat, lva, orla, kobry. Kosmický zákon nám říká: stejné přitahuje stejné. A aby to bylo ještě složitější, není se kam vrátit. Planety jsou pusté, všichni přišli sem. A co dál?
Situace nazrává a vede ke změně. Velmi hlubokou změnu prožíváme právě nyní, v období let 2001 až 2012, doba nazrávala snad 13 milénií od pádu Atlantídy. Jsme na prahu nového věku stvoření, bude zaměřený na tvorbu vztahů mezi všemi subjekty.
V takovém rámci doby se pak odvíjejí i naše osudy a vztahy. Jsme sami sví a kolem nás jsou lidé zcela jiní, kterým nerozumíme a kteří nerozumí nám. Často se názorová neshoda projeví velmi dramaticky až bláznovstvím. Když jsme zcela sami, jednáme určitým způpsobem, který vychází z naší přirozenosti, to platí pro každý subjekt, tedy osobu i skupinu, malou i velkou. Když pak jsme s někým, musíme své chování přizpůsobit. Se souvěrcem můžeme jednat stejně jako bychom byli sami a on jedná stejně nebo mu alespoň nic z našeho chování nevadí. S jinověrcem, tedy člověkem jiného původu sociálního a duchovního jsou problémy, on jedná jinak a naše chování by hodnotil kriticky, pokud bychom nic neskryli a chování nepřizpůsobili jeho názorům a hodnotám.
Možná se hodí hned v úvodu vztahu seznámit partnera se svými úchylkami, aby měl čas vycouvat a my abychom předešli pozdějšímu konfliktu nebo omezení. A jak tedy situaci řešit?
Především si vyhledáme pro vztah souvěrce, se kterým ve vztahu a společném životě nebudou problémy, se kterým se můžeme bavit na každé téma a se kterým se dohodneme na touhách a záměrech, obohacení i omezení v životě. Nalezení souvěrce již nyní vede všeobecně k rozchodům a novým vztahům.
No a pokud jde o vztah s jinověrci a mezi skupinami, tam je buď konflikt nebo tolerance, nejlepším řešením je spolupráce, každý nabídne své schopnosti a požádá o formu odměny. Uvnitř skupiny funguje solidární kredit, všeobecně se vyrovnává kredit pomocí finanční odměny. Ještě že ty peníze máme, jen aby byl finanční systém funkční a spravedlivý.