lg_blog.gif (11652 bytes)

Uspokojení jako motivace

lg_menu.gif (1813 bytes)

 

V pojmech máme trošku nejasnost a tak hned úvodem musím napsat, co si pod pojeme uspokojení představuji a odlišit obsah od pojmu spokojenost, úspěch a štěstí. Pro mne je rozdíl mezi spokojeností a uspokojením jako mezi podnebím a počasím. Spokojenost je dlouhodobá a máme ji každý v sobě, krátkodobě je přerušena uspokojením nebo nevolí, když se něco přihodí. Štěstí pak prožívám, pokud realita silně a v dobrém překoná mé očekávání. Co nás rozhodí bych přešel konstatováním, že každý máme svá citlivá místa a meze za kterými reagujeme emotivně. Co ale dělat, abychom dosáhli uspokojení? Jaké jsou naše motivace? Ptám se také proto, že si svými skutky vytváříme pověst ve svém okolí a kredit u osudových sil.
Téma jako stvořené pro anketu, dám ji sem, určitě to bude lepší, než abych zde vypisoval své teze. Dotaz do ankety: co je pro mne motivací, oč usiluji - lze odpovídat vícekrát. 
Proč zrovna takové téma: měl jsem sen, kde jsme se všichni stále za něčím honili, o něco usilovali, stále někam spěchali. Když to dělá školák, jde na léčení, že je instabil a hyperaktivní. Snažím se dělat jen věci, které mají nějaký význam, nic zbytečného. Tak mne toto téma napadlo a myslím si, že anketa ho řeší nejlépe.