lg_historie.jpg (11652 bytes)

Co lze zlepšit 2

- 1 -    - 2 -

  Východiskem z této situce a šance na zásadní systémovou změnu dává ALTERNATIVA. Již se objevilo mnoho "alternativ" a mnoho "nezávislých skupin", ale žádnou změnu nepřinesly.   Budu se zde snažit charakterizovat alternativu, která by změnu přinést mohla:
  1. vytvoření vlastního soukromí s vlastním životním stylem a vlastní spirituální podporou. Takový systém se může realizovat jedině v názorově jednotné komunitě.
  2. životní prostor, ve kterém lze realizovat životní poslání. To vyžaduje sociální zajištění, dostatek času a vzájemnou podporu.
  3. životní styl ve kterém člověk prožívá pohodu a uspokojuje své libido, tedy dělá to, co se mu líbí. Střety zájmů po vyhodnocení a zobecnění vytvoří vnitřní podmínky spolužití.
  4. názorově podnětné prostředí, ve kterém člověk přijímá poznání reality (kauzalitu) a modely chování vhodné pro osobní prosperitu a následně i prospritu svého rodu a kultu.
  5. alternativní prostředí přijímá hodnocení dobrého a zlého podle vlastních priorit a plánů a plně je uplatňuje ve svém soukromí. Ve vnějších vztazích pak jedná způsobem, který nevytváří konflikty.
  6. registruje a zobecňuje svoji sociální zkušenost, vše dobré využije k obohacení sociálních vztahů a profilováním svého sociálního charakteru realizuje svůj růst.