lg_blog.gif (11652 bytes)

Kdo chce zničit svět?

lg_menu.gif (1813 bytes)

  Máme tu další smrtící epidemii, tentokrát nový kmen E.boli. Zemřelo 22 Němců a 2 tisíce je nakaženo. Již několik dní setrvalý stav. Měli jsme tu už mnoho smrtících epidemií, zde jejich seznam: BSE nemoc šílených krav, SARS, Ptačí chřipka, Prasečí chřipka, Dioxiny, E.coli. Všechny mají společný osud.
Ve všech zpravodajských relacích vyvolaly velké vzrušení až hystérii, o ničem jiném se nepsalo, občas se vybilo vše na jedné farmě, připravilo se mnoho očkovacích vakcín, velké diskuse, velké obavy - a klid, nemoc se ztratila neznámo kam a už o ni nikdo nikdy neslyšel.    
Původ nemoci nejasný a ještě méně jasný způsob jejího zániku, zmizení. Vzpomínám si, jak se 28. dubna 1986 psalo velmi obšírně o tom, jak sovětský voják dezertoval k protivníkovi. Velmi jsme o tom diskutovali. Pak jsme se dozvěděli, že prask Černobyl. Dnes je situace podobná, chybí mi informace o demonstracích v jižní a západní Evropě, chybí mi informace o neklidu na severu Afriky. Tyto okolnosti mne tedy nutí vyslovit tezi, že jakmile se nemá o něčem psát, píše se o drastické epidemii. Možné to je, ne?