lg_perspektivismus.gif (2505 bytes)

Perspektivismus

lg_medy.gif (2537 bytes) 1

Všeobecná systémová krize

03

Cesta člověka

  Cestu známe, víme, jak se v současné době a situaci zachovat. Zda se to podaří a jak budeme úspěšní, je věc druhá. Současná společnost nedovoluje, aby prostí lidé měli současně peníze i čas. Proto jedni pracují a jsou vytíženi tak, že jim na nic čas nezbývá. Druzí jsou nezaměstnaní a nemají peníze, času mají dost. Tito lidé se musí sejít ke společnému životu a zařídit si život jako kdysi, kdy muž byl zaměstnaný a nosil domů peníze, zatímco žena se starala o domácnost. Dnes se o společnou domácnost budou starat nezaměstnaní. Řešením existenčních problémů je společný život souvěrců. Nyní v mnoha bytech žije sama žena, často osamělá proto, že je nesnášenlivá. Vše má snahu hodnotit a napomínat lidi kolem sebe, že to či ono není normální. Poučíme se z toho a nebudeme hodnotit nic, co nás neobtěžuje. Pokud nám něco vadí, budeme mít snahu se dohodnout. Když budeme bydlet s více osobami, budeme buď usilovat o společnou zábavu a program nebo budeme komunikovat minimálně se snahou zajistit co největší soukromí. Takové chování by mělo stačit pro přežití ve větších skupinách, dvojrodinách nebo komunitách. Až budou opět sociální podmínky pro samostatný život, opět se rozejdeme a uděláme si pohodlí jako singl nebo v páru s partnerem a dětmi.
  To pro přežití a pak budeme pokračovat tím, že si uvědomíme vlastní životní roli a té přizpůsobíme svůj životní program. Jistě si rozmyslíme, jak získáme kredit a finanční prostředky, jistě se nemudeme obávat zbohatnutí, naopak bude zbohatnutí naším programem. Třeba i proto, abychom mohli pomáhat svému okolí.
  Nebudeme zakládat žádné organizace, poznali jsme, že jsou zneužitelné. Místo nich bude do skupiny vstupovat každý jako osobnost sám za sebe. Něco jako "Švarc systém" nebo jako takový větší nezmar, skupina složená z osobností.
  Podle své situace a podle své invence pak svůj život obohatíme a nezapomeneme, že nám jde především o příjemné prožitky.
04