lg_perspektivismus.gif (2505 bytes)

Perspektivismus

lg_medy.gif (2537 bytes) 1

Všeobecná systémová krize

07

Co lze čekat a udělat

  Čekat lze cokoli a udělat nelze skoro nic. Když se stěhuje dům, musí se vyklidit všechny pokoje, ne, že by se jeden nechal být. Když jsou změny, proběhnou na hlavní a na všech nižších úrovních. Jde nyní o to, která je dnes ta hlavní úroveň. Je to prostá krize z nadvýroby? Je to krize finančního systému? Nebo se snad rozpadají státy? Mládež nechce pracovat? Církve ztrácejí moc? Vojáci nevítězí na všech frontách? V úřadech rozhoduje korupce? Nikdo neví, co se vlastně děje? UFO si létají kam chtějí? Už ani nemoci lidi nekosí? Co vlastně funguje? Oč se opřít? Jsou zde vizionáři s novými cestami? Nebo jen předpovídají další krize? Kde hledat základ pro stavbu další věže civilizace? Máme zde nějaké morální zásady? Čemu lidé věří? Noví politici přinášejí nová řešení nebo jen kritizují staré chyby? O kolik světových velmocí se může starý systém opřít? A co vesmírné mocnosti, mají snahu nás ještě zachraňovat nebo se snaží jen likvidovat? Který duchovní svět vidí a ukazuje světlé zítřky? Která nová ideologie nás nadchla? Pro které autority chtějí lidé položit co nejdříve své životy? A co temné síly? Mají ještě sílu udržet starý systém? Hledám a nenalézám. Kdo má zájem na tom, aby se měl dobře? A co pro to chce udělat? Dobře se chtějí mít ti, co se již dobře měli, ale jakékoli řešení by způsobilo jejich ochuzení. Zákonitě tedy se budou změnám a nápravám bránit a možnosti  jistě mají. Systém tedy má nástroje pouze pro sebedestrukci.
Náprava je ale snadná. Nehledejme možnosti nápravy v systému, ale v existenčních principech a v lidské psychice. Každý z nás chce prožívat příjemné pocity a každý z nás chce s tímto cílem prosazovat svoji vůli. Řešení tedy vidím v rozpadu systému a jeho nahrazení prostorem pro lidskou vůli, tedy autonomní malá království. Jak se budou rozpadat státy, vývoj k tomu bude samovolně směřovat. Anarchální společnost s autonomními prvky politické správy s prostorem pro realizaci životního poslání.
Jisté je, že starý systém byl vybudován na základech jednotné víry a víru nám přinesly vesmírné mocnosti. Tvrdím s jistotou, že změny přesahují rámec naší planety a řeší se kdesi mezi vesmírnými mocnostmi. Pak to ale znamená, že změny proběhnou na všech úrovních společnosti včetně změn v oblasti víry a magie. Koho se týkat nebudou? Přímo se nedotknou systému nezávislém na jednotné církvi Kristova kultu.
  Mám pocit, že se mi podařilo vyjádřit podstatu změn a jejich příčin. Teď si jen budeme přát, aby nová doba přinesla prospěch všem lidem. V této souvislosti se pak "konec Mayského kalendáře" jeví jako dohodnuté období pro mandát totalitní vesmírné síly, která dostala za úkol zde vytvořit totalitními prostředky demokratickou civilizaci.
A jak to pak bude vypadat v praxi? Budeme přemýšlet, tak to udělat, aby fungovala vesnice, aby fungovalo město, jak to udělat, aby fungovalo vše, co potřebujeme k fungování vesnice, města, kraje, státu, velmoci a světa. Samozřejmě budeme přemýšlet o živnostech, malých i velkých podnicích, o zdravotnictví, školství, dopravě, správě toho všeho a aby peníze pěkně kroužily a někde se nám neztrácely nebo nehromadily.