lg_perspektivismus.gif (2505 bytes)

Perspektivismus

lg_medy.gif (2537 bytes) 9

Nová spiritualita

02 Kodex duchovní cesty, kultu, sekty, společnosti, církve
1. Duchovní cesta vzniká na základě spirituální potřeby skupiny nebo společnosti, duchovní skupina vzniká na základě zásady "stejné přitahuje stejné" s cílem rozvoje vlastní osobnosti. 

2. Skupina vytvořená na základě spirituality má jedinou autoritu, nazývá se kult a organizuje bytosti, lidi, na základě společných hodnot a potřeb. Vytváří vlastní životní styl.

3. Je neetické vytvářet plané teorie, které někoho nebo některou skupinu blokují ve vývoji a odvádí od poznání reality. Každá skupina může o sobě vytvořit mýty pro obranu a izolaci.

4. Vytvoření duchovní - spirituální alternativy, kultu, sekty, je pravou cestou k osvobození člověka a k vytvoření nových existečních možností, k uspokojení životních potřeb a zvládnutí profese, úkolů a životního poslání. 

5. V duchovní skupině, kultu, sektě, se scházejí lidé a duchovní bytosti po lidské inkarnaci. Hlavním úkolem kultu je uchovat památku na zemřelé a umožnit jim podíl na životě a návrat do svého rodu.

6. Každá duchovní skupina má svá pravidla a svůj životní styl, se základními pravidly mají možnost se seznámit adepti při vstupu. Úkolem je duchovní podpora členů, vytvoření životního stylu který uspokojuje životní potřeby, osobní duchovní růst a formy prožívání všech členů.

7. Pokud v rámci duchovní skupiny existuje hierarchie členů, je dán jednoznačný a všeobecný kariérní řád.

8. Ve svém soukromí *) mohou bytosti, lidé, žít podle svých představ a dohod, vlastním životním stylem a provokovat určité   energie a prožívat vše, cokoli je uspokojuje a posiluje. Informace o soukromí se nevynáší.

9. Spirituální skupina může používat ve své praxi pro rozšíření vědomí drogy a omamné látky. Je nutné, aby všichni zúčastnění k tomu přistupovali na základě dobré znalosti. Nikdo k tomu nesmí být nucen zejména proto,  že se tím mohou snížit jeho schopnosti zvládat realitu a náročné úkoly v civilizaci.

10. Blokování, diskreditace, diskriminace jiné duchovní cesty a skupiny (například ji označit za destruktivní sektu) je nepřípustné, pokud je umožněno členům odejít a vybrat si alternativu. Fyzická likvidace duchovní skupiny je mocenskou zvůlí.

 

*) soukromí je existenční prostor ve kterém se všechny aktivity dotýkají pouze zúčastněných na základě dohody a žádným způsobem se netýkají a  neovlivňují život zde nezúčastněných.

--