Perspektivismus

06.02.2013 Myslet na budoucnost, rozvíjet možnosti a hledat zdroje.

lg_cesta.gif (1609 bytes)
Jde o záležitost, kterou nyní řeší snad celý vesmír. Co bude dál, kdo přežije a za jakých podmínek? To řeší každý subjekt, který neztratil pud sebezáchovy. Problém je zásadní, připomenu chování plavce, který se topí, je schopen utopit všechny, kdo se k němu přiblíží. Blízko máme k sobě všichni a každý ohrožený může ohrozit všechny ostatní. Kdo ohrožený není, kdo se ohrožený necítí být, hledí si sám sebe a o druhé se nezajímá nebo spolupracuje. Měli bychom tedy svoji budoucnost řešit a pokud systémově, tedy jako Perspektivismus. Základem bude hledání, rozvíjení a účelné využití možností.    
Svět prožívá dramatické změny a pokud je máme přežít, musíme hledat a odstranit příčiny a současně předložit vizi budoucnosti jako zdroj naděje. Já osobně vidím příčinu ve vesmírných válkách, které se projevily i zde jako snaha planetu ovládnout a zotročit obyvatelstvo, jak tomu už několikrát v minulosti bylo. Vesmířané zde mají své spojence na všech úrovních, v elitě i nespokojeném plebsu. Není však možné přijmout zjednodušený pohled, musíme se vrátit k samotným existenčním principům, protože násilí je indukováno, k násilí jsme všichni přinuceni abychom přežili. Budeme tedy zkoumat o co komu jde, co nabízí a jak se zachová pokud získá absolutní moc. Pokud někdo již absolutní moc měl a předvedl, bude jednat stejně, když ji opět získá.
Základní podmínkou přežití je stav planety. Můžeme ji chápat jako kosmickou loď letící pustým a smrtícím vesmírem. Stále se zde projevují dvě tendence. Ochrana a aktivní zlepšení přírody a životního prostředí, na straně druhé likvidace přírody, především vegetace. Jaké jsou příčiny? Udržují lidé s nadějí a zájmem o budoucnost, likvidují nespokojenci a ztroskotanci. Vliv má také víra nebo nevíra ve věčný život a návraty. 
Pokud jde o politiku, doba pro změny teprve nazrává. Až si elita uvědomí svůj stav ohrožení a nejbohatší rody zaniknou bez potomků a v politice zavládne chaos, pak teprve budou hledat novou cestu, možná nic hledat nebudou, jen přijmou nové možnosti, ostatně, kdo mění svět? Ti, které vidíme, to nejsou. Vypneme tedy televizi a budeme hledat možnosti přežití sami pro sebe. Kdo je povolaný vyvolený bude hledat perspektivu pro všechny subjekty, které toho budou schopny. Základem je spiritualita.