Přirozená víra - menu

Blog

02.12.2012

Duchovní (spirituální) služba

Jak se tedy můžeme zapojit do duchovního života? Máme chodit do kostela? Máme chodit na přednášky a platit za zasvěcení? Tu možnost jistě máme, ale vytvoříme si novou. Napojení na duchovní svět, boha, přináší člověku výhody a tak mnozí se mezi člověka a boha postaví, aby také oni z toho něco měli. Nepotřebujeme prostředníka za podmínky, že se dokážeme sami na duchovní svět napojit. Je to jako sednout si do vlaku, jen si musíme pohlídat, aby nejel na opačnou stranu, což je běžné. 
Jak tedy postupovat? Určitě nejprve budeme rozvíjet své schopnosti, kdo je nepřipravený, prochází školou života, ve které dělá chyby a trapasy jen proto, aby se poučil a zdokonalil. Pak bychom měli rozpoznat, ke komu patříme, ne každý patří na křesťanskou nebo satanskou cestu. Mnoho skupin a rodů má svoji spiritualitu a také ta potřebuje pomocníky a spolupracovníky ve prospěch své skupiny. Především ženy na vlastní duchovní cestě mají snahu muže na svoji cestu svést. Není to tedy nijak snadné, najít svoji duchovní cestu a přijmout spirituální úkol. Když máme jasno a víme co chceme, nabídneme svým osudovým silám spolupráci v oblasti duchovní. Častěji však si nás samy osudové síly vyhledají a nabídnou duchovní službu. Je dobré ji přijmout, pokud je ve prospěch vlastní skupiny a není v rozporu s vlastním hodnotícím měřítkem nebo také se svědomím. Kdo je přesvědčený, že jedná správně a ve vlastní prospěch, je ochoten pracovat vytrvale i nad své síly. Ale co všechno lze dělat?
Kdo jen přijímá informace a neprosazuje v duchovním světě svoji vlastní vůli, pracuje jako mediální osoba, to je například šaman, léčitel, ezoterik a čaroděj-ka. Kdo uplatňuje vlastní vůli a mění osudy sobě i druhým, je mág, kněžka, psychotronik, kineziolog nebo velekněz. Pracovat lze v mnoha oblastech, měnit spiritualitu, měnit ego člověka a posilovat jeho předpoklady a schopnosti, měnit libido, inkarnovat pro nový život, směrovat energii, inspirovat a chránit a mnoho dalších forem práce. Nový věk bude prověřovat lidské schopnosti se dohodnout a spolupracovat, otevře existenční prostor pro skupiny malé i velké, které člověka povznášejí a neškodí druhým. Duchovně a spirituálně můžeme pracovat zcela samostatně, napojeni na duchovní autoritu bez zprostředkovatelů a nadřízených, pokud si sami víme rady a pomoci. Kdo si pomoci nedokáže, obrátí se o pomoc k těm, kteří problém s důvěrou a spolehlivě zvládnou. Tuto službu je zcela běžné provádět za odměnu, jako každou jinou. A na každé úrovni cítit pokoru, nikdy nebudeme na absolutní špičce magie, i když "nikdy neříkej nikdy".