Přirozená víra - menu

Blog

08.12.2012

Nové duchovní směry

Ony ty duchovní směry zase tak nové nejsou, protože vycházejí z tradice kultů dřívějších a sledují trvalé zájmy vlivných skupin. Všechny zprofanované skupiny mají snahu se reformovat nebo vytvářet něco zcela nového a kontinuitu lze rozpoznat pouze na základě trvalých dominantních znaků. Jako příklad uvedu homosexualitu, která vznikla v Persii v souvislosti s legendou Perseus a Andromeda. Tato entita nevytváří mocenské rody, můžeme ji identifikovat u římských adoptivních císařů a adoptivních tibetských dalajlámů. Ženy v jejich entitě stojí zcela mimo tvorbu historických událostí.
Další skupinou, která se zde angažuje, jsou Plejáďané, tyto poznáme podle tvrdošíjného názoru, že člověk je špatný a likviduje svoji planetu a že je nutné ukončit existenci hmotného lidského těla. Je to proto, že člověk pro ně představuje konkurenta a spojence s opozičními nebo nepřátelskými duchovními silami. Vesmířané od samého počátku odmítali sexualitu, protože ta souvisí s láskou a jejich systém funguje na základě negativní energie, strachu a donucení. Požadují, abychom změnili sami sebe a vzdali se svého ega. Hodnotící soudy nám chtějí předkládat sami a my je máme přijmout jako předsudek. Oni jsou dobro a ostatní jsou zlo, popřípadě jsou láska, světlo, pozitivno proti nenávisti, lži, tmě a negativnu všech, kdo je odmítají nebo mají jiný názor.    
Na vyšší úrovni působila síla, která zde udržovala rovnováhu mezi tvůrčími a destruktivními silami, podobně jako světlo má dvě složky, vzájemně se eliminující, stejně tak by se lidská tvořivost chovala jako světlo laseru, které je schopno vše provrtat.
Problém nastal v naší době, kdy vesmírným mocnostem stačil poslední krok k ovládnutí planety a celého lidstva. Myslím si, že tato síla už působit nebude, ale dokud zde nebude harmonie a řídící mechanismy, opět vznikne konkurenční blokující síla.
Právě zde očekávám aktivitu nových duchovních proudů, jejich snaha prokázat vlastní pravdu a lásku vytvoří konkurenční prostředí spolehlivě omezující lidskou tvořivost.
Alternativou je ukončení soutěže, kdy každá skupina zůstane ve svém prostředí a nebude svými zájmy narušovat zájmy skupin druhých. To vyžaduje silnou zastřešující autoritu na úrovni Univerza. Nadnárodní společnosti nemohou stranit jedné silné skupině, musí jednat ve prospěch všech u kterých působí. Je to moc dlouhá cesta.