lg_blog.gif (11652 bytes)

Role člověka 2

Nuž, co tedy? Co poradit, oč usilovat? Ke změnám musí dojít na všech úrovních existence. Které to jsou? 1. hmota a živly, 2. živá příroda, 3. inteligentní bytost, 4. rod, rodina, kult, 5. skupina malá (zájmová), 6. skupina velká (správní), 7. národ, entita, stát, 8. celoplanetární systém 9. planety se společnou spiritualitou (volný pohyb duchovních bytostí) 10. vesmírné osudové a sankční síly, 11. vesmírné kauzální síly 12. program Bytí, 13. nezařazené.
Když dojde ke kolapsu a změny se musí provést na všech úrovních, když nic nefunguje jak by mělo, pak se pozornost upíná ke skupině 13, o které se píše "kámen, který stavitelé zavrhli, stal se kamenem úhelným" (Mt 21, 41   Mk 12,10  L 20, 17)  Avšak, co zde bylo, se již využilo. Nyní mnozí ze systému utíkáme do oblasti 13, hledáme alternativu, protože systém ztratil schopnost sebereflexe a nápravy. Všichni, kdo mají moc systém napravit, umí pouze bojovat a likvidovat. Zde je obtížné něco radit, ale budu se snažit.  
Nelze také takto zveřejnit konkrétní rady, u silnice leží zapomenutý balíček peněz, protože tuto možnost ihned někdo využije nebo zablokuje. Poradím jen obecně. Hledejte, jakou roli kdo nabízí a jakou odměnu dává. Peníze mezi lidmi být musí, leda, že byste žili zcela na miliónový dluh, ale pak byste nemohli mít ani majetek, ani děti. Dříve bylo možné žít na samotě daleko v lese a živit se lovem nebo sběrem. Tuto možnost však civilizace zlikvidovala. Můžeme přežít pouze v civilizaci a ve vztazích. A společnost je stále rozdělena na elitu a plebs a každá tato skupina má jiná pravidla, ale to se mění. Když jsem se rozhodl, že budu bohatý, tak musím své služby nabízet těm, kdo mají peníze a moje nabídka musí být pro ně zajímavá. Kdo se nespokojí se zařazením do systému, musí být nejlepší ze všech, umět něco, co jiný neumí. Tyto obecné informace jistě budou stačit každému, o kom platí: chytrému napověz. Ale je zde ještě jiný dárce rolí a zaměstnavatel. Jsou to síly, které nás zvou k plnění duchovního životního poslání. Samozřejmě také za odměnu. Pokud ovládají finanční systém, tedy za odměnu tučnou, pokud ne, pak nabízí jen finance k přežití, ale jako další odměnu ukáží cestu k úspěchu, pohodě a spokojenosti. Jediné, co skutečně potřebujeme, je energie a naděje. 

Role člověka    Role člověka 1